OMconference, een niet-alledaags marketingevent.

Tags:CreatieCreatief conceptGrafisch ontwerpMarketingStrategie

OMconference verzamelt elk jaar 1000 marketing decision makers voor een dag vol inspiratie, innovatie én netwerkmogelijkheden. Met een goede mix tussen strategische keynotes, cases en workshops zijn er bovendien tal van mogelijkheden voor iedere aanwezige.

Doel

Een inspirerend programma samenstellen, een feilloze organisatie van het event neerzetten én de juiste mensen mobiliseren. Als initiatiefnemer en marketing partner van OMconference is OMcollective niet alleen verantwoordelijk voor de marketing van dit spraakmakend event, ook de totale organisatie wordt door ons verzorgd.

Aanpak

Een nauwe samenwerking met al onze partners is een cruciaal gegeven in dit proces. Samen met hen wordt een ideale mix voorgesteld aan de bezoekers van het event. Stuk voor stuk bedrijven waar een marketing decision maker mogelijk iets mee kan zijn.

De rode draad in onze aanpak is dan ook kwaliteit. Zowel in het uitzoeken van de juiste sprekers en partners als bij de organisatie van het event staat de ervaring van de aanwezige centraal. Iedereen offert een dag werkzaamheden op dus wij vinden het onze plicht om ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat.

Elk jaar wordt er ook met een thema als houvast gewerkt. Voor deze editie was dat ‘Preaching customer love’. De volledige uitwerking gebeurde door ons intern creatief team. Dit ging van bedenken van het concept tot uitwerking van de verschillende visualisaties (aankleding locatie, programmaboekje, design banners, enz.).

Aangezien er best wat geïnvesteerd wordt in de ervaring van de bezoeker is het marketingbudget relatief beperkt. Desalniettemin slaagden we er toch in om met een uitgekiende omnichannel marketing aanpak voldoende zichtbaarheid te genereren voor OMconference. Daarbij werd zowel op branding als activatie (ticketverkoop) ingezet. En dit via diverse kanalen (social media, banners, e-mail flows, enz.).

Resultaat

1000 marketing decision makers konden op 1 oktober 2019 genieten van een dag vol inspiratie en netwerkbabbels. Het is geen evidentie om zo’n grote groep marketeers samen te brengen. Ondanks een beperkt marketingbudget zijn we er toch in geslaagd om het event voldoende onder de aandacht te brengen.

Naast branding werd natuurlijk ook ingezet op het activeren van de ticketverkoop. Met een gerichte targeting binnen onze omnichannel aanpak werd kwalitatief ingespeeld op de verschillende fases van de customer journey. Met een mooi aantal verkochte tickets én het vooropgestelde aantal aanwezigen tot gevolg.

Onderstaande getuigenissen tonen bovendien ook aan dat onze doelstellingen met betrekking tot het programma en de organisatie mooi gerealiseerd werden.

“Wat algemene organisatie betreft, zo ongeveer het beste wat ik ooit gezien heb.”

Amaury Rooselaer – Directeur Marketing
Europabank

“Boeiende sprekers. Uiteenlopende invalshoeken. Praktische tips & tricks. Weinig blabla. Toffe afsluiter.

Dante Struyve – Product Marketeer
BOSS paints


” Er zijn weinig conferenties die zo professioneel zijn georganiseerd en waar ook zoveel volk op afkomt. De sessies zijn bovendien interessant en zetten je opnieuw op koers om voor een betere marketing.”

Yves Pauwels – General Manager
Secutec