Project NovaCity I, een strakke branding online vertaald naar gebruiks­­vriendelijk maatwerk

Tags:BrandingDevelopmentGrafisch ontwerpwebdesign

NovaCity I in Anderlecht is een bouwproject van projectontwikkelaar Kairos in samenwerking met citydev.brussels. Het telt 63 appartementen, waarvan 58 gesubsidieerde wooneenheden voor gezinnen met een middelhoog inkomen en 5 wooneenheden die via citydev.brussels verhuurd worden. Daarnaast biedt de site ook nog eens plaats aan 16 KMO-ateliers met showrooms en kantoren. Een harmonieuze combinatie van woon- en werkgelegenheid ten zuiden van Brussel en in de dichte nabijheid van verschillende belangrijke verbindingsassen (spoorlijn, Ring en Bergensesteenweg). NovaCity I was trouwens één van de winnaars van be.exemplary 2019 in de categorie ‘Public Buildings’.

De vraag

Om de verkoop van de appartementen in de markt te kunnen zetten en de verdere klantenopvolging in goede banen te kunnen leiden, was er voor NovaCity I nood aan een sterke branding en website met op maat gemaakt klantenportaal.

Enkel de naam van het project was een vast gegeven. De merkidentiteit en bijhorende huisstijl werden ‘from scratch’ opgebouwd. De briefing? Werk een rechttoe rechtaan merkbeleving uit, zonder onnodige toeters of bellen, maar hou rekening met donkerblauw als een spreekwoordelijke rode draad doorheen het kleurenpalet.

De aanpak

Het traject werd opgedeeld in 3 fasen

  • Fase 1: Bepalen merkidentiteit en branding van het merk NovaCity I
  • Fase 2: Opzetten van een strakke en gebruiksvriendelijke website
  • Fase 3: Uitrollen van een op maat gemaakt klantenportaal

De uitwerking

NovaCity I branding

Een grondig intakegesprek en een bijhorende branding workshop samen met de klant – waarbij een aantal mogelijke pistes werden afgetoetst – en de visuals en renders van NovaCity I, gaven team creative de nodige input om de huisstijl en identiteit definitief vorm te geven.  

De online vertaling: website en klantenportaal

Na de huisstijl was de volgende logische stap het design van de 2-talige website. De branding en de website moeten de appartementen promoten en potentiële kopers inspireren en uiteraard zin geven om er te willen wonen. Het gebruik van goed en prominent beeldmateriaal is daarbij cruciaal. De wordpress website werd op poten gezet en ook hier werd de strakke stijl verder doorgetrokken. Geïnteresseerde kopers kunnen 3D-renders van de appartementen en hun bijhorende specificaties raadplegen om een zo realistisch mogelijk beeld van hun toekomstige thuis te kunnen vormen.  

Voor de 2e fase van de website, het klantenportaal, is een applicatie op maat gebouwd. Eenmaal je eigenaar bent van één van de units, heb je toegang tot het portaal. Daar kan je als klant onder andere de afwerkingskeuzes voor je appartement ingeven en beheren – denk aan: welke laminaat- of tegelkeuze, kies je al dan niet voor domotica, de gradatie van de kamerafwerking …. -, je kan er online het verkoop-lastenboek en de laatste nieuwsberichten raadplegen en elk appartement heeft ook zijn eigen rekenmodule voor bepaalde afwerkingskeuzes van het appartement, om zo een exacte afweging te kunnen maken in functie van het beschikbare budget. Met andere woorden, voor de koper is dit zijn/haar one-stop-shop.

Bovendien is dit een heel efficiënte manier van werken voor de algemene aannemer, want ook hij beschikt via dit portaal over een exacte meetstaat per appartement en hoeft zo geen extra vergaderrondes te organiseren om alle informatie te verzamelen. Gebruiksvriendelijkheid en het inbouwen van de juiste flows stonden bij deze fase van de site centraal.

De offline vertaling: promotiemateriaal

Om NovaCity I ook offline te kunnen promoten werden 2-talige flyers voor de verkoopdagen en Heras-banners voor de werfhekken ontwikkeld.   

Het resultaat

Sinds de lancering van het project op de vastgoedmarkt en de lancering van de website, zijn intussen al 85% van de units verkocht op zeven maanden tijd.

55 klanten vonden hun weg naar het klantenportaal en ook daar horen we enkel positieve commentaren.

“Van bij het begin zaten we met OMcollective qua werkwijze op dezelfde golflengte, wat voor wederzijds vertrouwen zorgde. Er was en is op heden nog steeds ruimte voor dialoog, iets wat we enorm appreciëren bij een partnership. Ook na de realisatie van de projectwebsite vertaalde dit zich in een verdere aangename samenwerking. Voor bijkomende hulp of vragen worden we zonder morren geholpen door iemand van het team.” – Charlotte Smeets, Real Estate Advisor Kairos.

Next steps

Intussen staat er al een volgend project in de steigers: project CityGate I – Goederen/Marchandises te Anderlecht van het overkoepelende CityGate-project. Ook hier doet projectontwikkelaar Kairos een beroep op het creatieve en webteam van OMcollective om zowel de branding als de projectwebsite vorm te geven. Je leest er alles over in de eerste helft van 2022.