Webdevelopment met oog voor detail

Tags:CreatieCreatief conceptDevelopmentGrafisch ontwerpMarketingwebsite

Optiek Van Overloop is een begrip in Sint-Niklaas en omstreken. Gepassioneerd door brillen en met een grote liefde voor het vak, bieden ze exclusieve monturen aan die je elders niet vindt. Als je binnenstapt bij Optiek Van Overloop, kies je voor stijl, originaliteit, kwaliteit en design. 

In juli 2020 huldigden ze hun compleet vernieuwde pand in hartje Sint-Niklaas in. Hun exclusieve brillencollectie wordt nu aangeboden in bijhorend stijlvol pand. Om potentiële klanten naar de winkel te trekken wilden ze naast hun etalage en winkelpand, de collecties ook onder de nodige aandacht brengen via een nieuwe website.

De vraag

Stadsgenoten steunen elkaar en zo komt Optiek Van Overloop bij het creatieve en developmentteam van OMcollective terecht.

De opdracht? Bouw een optisch aantrekkelijke, inspirerende en informerende website voor potentiële klanten. Rechttoe rechtaan, stijlvol en vooral zonder webshop. Want de juiste bril vinden is gebaseerd op persoonlijk advies. Een service die het team het allerbeste in de winkel zelf kan bieden.  

De uitwerking

Het leuke aan de uitdaging? Het team kreeg carte blanche in zowel het uittekenen van de wireframes, het bepalen van het kleurenpalet, de keuze van het font en het beeldadvies. De verbouwing van de winkel en het opstarten van de website liepen parallel. Doordat we de renders van de nieuwe winkelinrichting mochten inkijken, was er ruimte voor het creatieve team om zo ook mee de huisstijl vorm te geven en die door te trekken van de winkel naar de site. Team creatie ging aan de slag met het uittekenen van de sitemap – wat komt waar en wat moet elke pagina als resultaat hebben – en die werd omgezet naar een wireframe met volledig design in XD. Zo had Optiek Van Overloop al een voorsmaakje van het uiteindelijke resultaat.

De invulling van tekst en beeld werd door het creatieve duo van Optiek Van Overloop zelf verzorgd.

Naast het visuele vanuit team creative, werd ook advies gegeven op basis van de best practices om SEO-gewijs te scoren bij potentiële klanten. Voor najaar 2020 staat nog de uitwerking van het online marketingplan op het menu.  

Benieuwd naar het resultaat? Ontdek hier de nieuwe site van Optiek Van Overloop.